Solmio ja solmiminen

Pukua käyttävän kaulassa useimmiten esiintyy solmio. Solmioita on eri värisiä ja kokoisia, mutta poikkeuksetta jokainen niistä täytyy saada solmittua tavalla tai toisella. Tässä muutama “perussolmu”, joilla mies kuin mies pärjää läpi koko elämän.

Puoli-Windsor

Jos jostain syystä päätät opetella vain yhden kravattisolmun, niin opettele puoli-windsor. Se on jokaiseen tilanteeseen vähintäänkin ok, näyttää hyvältä ja on kohtalaisen vaivaton solmia. Symmetrinen solmu sopii niin juhlaan kuin arkeen.

 

Windsor eli ranskalainen solmu

Windsor solmu on puoli-Windsoria paksumpi ja peittää kauluksen aukon paremmin. Windsor on erityisesti tärkeisiin tilaisuuksiin sopiva kaikkein juhlallisin solmu, jota voi juhlallisuudestaan huolimatta kuitenkin käyttää missä tahansa tilanteessa.

Four-in-hand aka. englantilainen solmu

Rennoin ja samalla helpoin solmittava on englantilainen solmu. Jos puoli-windsorin opettelu ei kiinnosta, niin opettele edes tämä. Solmiessa ei kannata turhautua mikäli solmusta tulee hieman toispuoleinen, pitkän mallinen ja kapea, koska sellainen sen kuuluu olla.

Solmion pituus

Varmasti yleisin virhe solmion kanssa on sen solmiminen väärän pituiseksi. Solmion kärjen tulee yltää vyönsoljen tasolle, eikä tähän ole poikkeuksia.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa