Puvun puhdistaminen

Paljon liikkuu huhuja ja väärinymmärryksiä pukujen puhdistukseen liittyen. Jotkut väittävät, että he voivat konepestä pukunsa 60 °C, toiset ovat varmoja että vesilasin juominen samassa huoneessa puvun kanssa pilaa koko puvun. Pukujen kanssa, kumpikaan edellä mainituista lähestymistavoista ei ole oikea. Yleisesti, parhaan puvun puhdistuksen saat kun jätät sen ammattilaisen käsiin, esim. pesulan. Koska pieniä yllätyksiä ja roiskahduksia tuppaa tapahtumaan, tässä on lyhyet ohjeet puvun puhdistamiseksi:

Tahrat

Heti alkuun, elä pelkää vettä. Vesi on ystäväsi, ei vihollisesi, erityisesti kun kyseessä ovat yllättävät tahrat. Käytä sen verran vettä vain, että saat tahran kasteltua, elä kastele koko pukua. Koko puvun kastelu on parasta jättää pesuloille.
Pukutahrojen kanssa aika on kriittinen. Pahinta mitä voit tehdä on jättää tahra sikseen ja itsellesi: ”Pyh, ei haittaa! Maksan pesulalle joka taikoo tahran pois”. Ei näin. Mitä pidempään tahra on puvussasi, sen vaikeammaksi sen poistaminen käy. Tällöin tahran poistamiseksi vaaditaan tehokkaampia menetelmiä jotka kuluttavat pukua. Pahojen tahrojen, kuten punaisen viinin kanssa, tehokkaat menetelmät saattavat olla ainoa toivo.

Joten, kun tahra ilmenee, liota se vedessä tai soodavedessä (myös pieni happamuus auttaa tahran poistossa). Taputtele märkää kohtaa varovaisesti kostealla / märällä pyyhkeellä tai kankaalla ja jatka ylpeästi puvun käyttämistä koko illan. Muista kuitenkin seuraavana päivänä viedä puku pesulaan heti aamusta!

raknar_stain

 

KUIVAPESU

Puvun vieminen ammattilaiselle puhdistettavaksi on loistavaa, sillä ammattilainen sekä puhdistaa puvun JA silittää sen sinulle samaan hintaan. Tällöin voit melkein kokonaan välttää puvun silittämiset. Puvun puhdistaminen sisältää usein tahranpoiston, pesun, viimeistelyn, tarvittavan uusintapesun sekä silittämisen. Esimerkiksi Oulun alueella puvun pesun hinta on noin 25€.

Milloin puku sitten tulisi puhdistaa? Tiedemiehet ovat kehittäneet kaksi erittäin tarkkaa menetelmään optimaalisen ajankohdan löytämiseksi: haistelutesti ja vilkaisutesti. Haistele pukuasi. Haistele kainalot. Haistele sisävuori. Jos uskallat, voit pyytää kaveriasi haistelemaan puolestasi ja kertomaan mielipiteensä. Meidän ei varmastikaan tarvitse kertoa miten tuloksia tulee analysoida. Haistelun lisäksi, on hyvä antaa puvulle kunnon kokonaisvaltainen lukaisu. Tarkista takinkaulus. Tarkista hihanpäät. Tarkista helma. Tarkista takaa ja edestä puku reunoista. Jos löydät väriä joka näyttää samalta kuin viimekertainen gourmet ateriasi, on aika viedä puku pesulaan. Ei sen hankalampaa: et tarvitse ”kerran kuussa” tai ”kerran puolessa vuodessa” –sääntöjä.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa