Taskuliinan perusteet

Yhä useammin näkyy katukuvassa mies joka osaa ja ymmärtää käyttää taskuliinaa. Tämä pieni oheistuote rinnassa voi vaikuttaa täysin turhalta kangaspalalta, mutta uskokaa meitä, sen käyttäminen tulee muuttamaan huimasti pukua ja sen kantajaa. Siksi sanommekin, että käytä aina taskuliinaa!

Taskuliinan kuosin ja värin valinnalla on monia isoja hyötyjä. Ensinnäkin, käyttämällä erilaisia taskuliinoja saman puvun kanssa, puvusta tulee monikäyttöisempi ja sinun ei tarvitse ostaa läjää uusia pukuja. Taskuliinan käyttäminen voi myös muuttaa sinun olemustasi: haluaisitko olla kiinnostava, leikkisä vai salaperäinen tänään?

Yleiset ohjeet

Kuten aikaisemmin jo mainittiin, ja mainittakoon se uudestaan sen varalta että ehdit jo unohtaa – käytä aina taskuliinaa! Elä jätä pukuasi alastomaksi ja keskeneräisen näköiseksi. Taskuliina viimeistelee pukusi ja tuo siihen puuttuvan elon ja ryhdikkyyden.

Taskuliinoja on saatavilla niin kuviollisina että yksivärisinä. Kumpikin vaihtoehto on hyvä, mutta muista että taskuliina ei saa ikinä olla samaa väriä/kuosia kuin solmio! Vaikka kuinka helpolta ratkaisulta tuntuisikin ostaa kaupassa tarjottavia solmio + taskuliina –paketteja, on parasta että jätät ne sinne. Taskuliinan tarkoitus on toimia yhdessä solmion kanssa kokonaisuutena. Yhdistele samankaltaisia värejä, mutta vältä täysin samoja värejä. Valkoinen taskuliina passaa kaikkien pukujen ja kaikkien solmioiden kanssa, ja sellainen tulisi löytyä kaikkien kaapista. Helpoimmalla pääset näissä värinvalinta ja värinyhdistelemiskysymyksissä ottamalla yhteyttä Raknarin mittamestareihin 😉

Taskuliinan taittelu

Miten se kangaspala pitäisi sitten sinne rintataskuun asettaa? Tätä kysymystä kuulemme varsin usein asiakkailtamme. Turhat tarinat sikseen, alla on kolme taitostyyliä jotka tulevat viemään tyylisi uudelle tasolle!
Kolme simppeliä taitosta:

1. Suora taitos

Helpoin taskuliinojen taitos. Taita vasen puoli oikean kanssa yhteen, jonka jälkeen taita alaosa lähelle yläosaa, mutta ei aivan kiinni. Nyt taita taskuliina vaakatasossa sen kokoiseksi että se mahtuu puvun rintataskuun.

2. Kolmiotaitos

Aseta liina pöydälle yksi kulma ylöspäin.  Taita alhaalla oleva kulma yhteen yläkulman kanssa muodostaen kolmio. Taita vasen kulma oikealle ja oikea kulma vasemmalle. Tässä vaiheessa taskuliina näyttää pitkältä suorakulmiolta jonka päässä on kolmio. Taita lopuksi alhaalta ylös säilyttäen kolmio. Aseta taskuliina taskuun näyttäen haluamasi määrän verran kolmion kärkeä.

3. Pöyheä taitos

Jos suora taitos oli helpoin taitos, niin pöyheä taitos on ainakin yhtä helppo.  Ota kiinni keskeltä taskuliinaa ja nosta liina ylös. Paina liina tasaiseksi ja asettele se rintataskuun. Helppoa, eikös?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa