Vyö

Vyön ei kuulu olla pakollinen tuote pukujen kanssa. Sen tehtävä on olla oheistuote joka täydentää pukua. Vyö voi saada puvun näyttämään tyylikkäämmältä, mutta koska se leikkaa pitäjänsä kahtia, se voi myös lyhentää tai saada näyttämään leveämmältä. Mieti siis tarkkaan, haluatko välttämättä laittaa vyön päälle. He jotka päättävät olla käyttämättä vyötä, näyttävät usein pidemmiltä ja hoikemmilta. ”Minun on pakko käyttää vyötä, muuten housuni tippuisivat”. Väärin. Jos housusi tarvitsevat vyötä pysyäkseen päällä, ovat ne silloin väärän kokoiset. Tällöin on parempi muokkauttaa housut räätälillä tai tilata hyvin istuvat mittatilaushousut.

Vyön koon valinta on helppo. Osta yhden koon isompi vyö kuin mitä yleensä käytät esimerkiksi farkuissa. Jos kokosi on 32 tuumaa, tulee vyön olla kokoa 34. Nyrkkisääntönä, käytä keskimmäistä reikää (yleensä vöissä on 5 reikää). Jos jostain syystä olet kuitenkin jo hankkinut liian pitkän tai ison vyön, voit lyhentää vyötä tai lisätä uusia reikäpaikkoja.

 

Moni tekee virheen vyötä valitessaan, ettei mieti sen väriä ja värin yhdistelemistä muihin asusteisiin. Miten vyön väri tulisi sitten valita? Vyön pitää aina olla samaa väriä kuin kenkien. Ruskeat kengät – ruskeat vyö. Mustat kengät – musta vyö. Tulevassa pukukenkiin liittyvässä artikkelissamme kerromme miten nämä värit yhdistellään eri puvun värien kanssa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa